Hotel Gudhjem's historie

​Fra meget gammel tid lå der på stedet en landbrugsejendom. Den sidste bruger af denne ejendom var Mogens Koch's enke, madam Koch, der også drev købmandshandel og lidt gæstgiveri.

Hun solgte i 1872 til købmand Vilhelm Rønne fra Rønne. Han rev det meste af stedet ned og byggede et nyt op. Han drev handel med landmænd og fiskere, såvel som han ejede skibe, der handlede i København med diverse varer. Ligeledes eksporterede han fisk incl. laks til Tyskland.

Vilhelm Rønne var en meget driftig person, der havde flere filialer, som han drev med bestyrere. I en periode lejede han hele Christiansø, bortset fra de huse og bygninger som Fyrvæsenet havde brug for, og her drev han forretning og udlejning til fiskere fra Bornholm. Han boede selv i Rønne. Lodseriet's huse på Christiansø havde han dog heller ikke rådighed over.

En af bestyrerne i Gudhjem hed Andreas Hansen Brandt, og han var bestyrer indtil 1894, da han købte afdelingen. Denne drev han indtil 1918 . Da solgte han til Gudhjem Haandværker og Afholdsforening for 25.000 kr. Brandt havde tjent gode penge på sin købmandshandel og andre aktiviteter, og da han ønskede at blive i Gudhjem, byggede han det store hus oven for Gudhjem, som nu kaldes for Pension Koch. Dengang hed det Højvang.

Haandværker og Afholdsforeningen byggede en ny fløj inde i gården i to etager, sal og scene forneden og værelser foroven, hvor der i mange år var teknisk skole.

Desuden var der på loftet et lokalt museum. Sal og scene blev i mange år benyttet til komedier og til gymnastik i vinterhalvåret. Butikken der fandtes i bygningen såvel som lagerbygningen udlejedes til Gudhjem Brugsforening .​

Den første vært på Afholdshotellet, som det navngaves, hed Grundtmann Svendsen, og han drev det til 1933, hvor Hansigne Koch overtog, efter hun var fraflyttet fra Gæstgiveri og købmandshandel på Christiansø. Hun drev det til 1939, hvor Aage og Esther Tranberg overtog.

De drev det til 1. april 1970, hvor Ruben og Birte Wolfsberg købte stedet, og det skiftede navn fra Afholdshotellet til Hotel Gudhjem, som det hedder den dag idag. I Ruben og Birte Wolfsbergs tid gennemgik hotellet sin største renovering samt udvidelse med alt, hvad der hører til et moderne hotel.

De startede som et almindeligt hotel, men fik allerede efter et par år kontrakt med EGV, som benyttede hotellet i nogle år indtil 1975 hvor de fik kontrakt med 65-Ferie (dengang Pensionistrejser). I 1993 døde først Ruben Wolfsberg derefter Birte Wolfsberg, hvorefter sønnerne Morten og Michael Wolfsberg samt deres koner Marianne og Stine overtog hotellet og vedblev med at renovere det. De drev det sammen indtil 2003 hvor Michael og Stine Wolfsberg overtog hotellet alene. Hotellet gennemgår hele tiden forbedringer og er i dag Gudhjems største hotelenhed.​

Havudsigt og Gudhjem havn

Mange af værelserne har havudsigt, og der er en fantastisk udsigt fra de mange terrasser.

På Hotel Gudhjem har vi et helt ny istandsat indendørs svømmebassin med tilhørende solgård.

Svømmehallen er åben fra 1 maj til ultimo oktober.

Der er også en stor gård med et rigtigt hyggeligt miljø.

Bare 200 meter fra hotellet så er man på havnen med et pulserende liv fyldt med lystbåde, cafeer, røgeri og butikker.

Vi er glade for vores besøgende, og de er glade for os!

Se et udpluk af vores anmeldelser her.

"Hyggeligt og velholdt"

Hyggeligt gammelt Hotel, men velholdt og med mange hyggelige oaser og terrasser.

Dejlig morgen buffet

Svend Erik Mortensen

"Fantastisk service"

Super hyggeligt hotel med rimelige priser samt fantastisk service af alle

Gitte Schou Petersen

"Fed udsigt"

Dejligt værelse på toppen med fed udsigt. Alm. Standard. Morgenmad fin og der bliver sprittet og tørret af overalt. Flink betjeninge

Berit Arslev

Billeder fra vores hotel og området omkring

Gudhjem omtales altid som Bornholms smukkeste by. Det er svært at være uenig.

Er et familiedrevet hotel, som lægger stor vægt på at opholdet skal være hyggeligt.

Book et værelse

Book online her.

Kontakt os, hvis De ønsker mere information eller har spørgsmål til din reservation.

Tidspunkt for indtjekning: 14.30

Tidspunkt for udtjekning:  senest 10.00

Kontaktoplysninger

HOTEL GUDHJEM

Brøddegade 29, 3760 Gudhjem

Klik her for rutevejledning

Telefon: 56 48 53 50

E-mail: info@hotelgudhjem.dk 

Se også vores persondatapolitik.